« wróć...Zapraszamy na wykład ONLINE "FOOD WASTE- wyzwania współczesnego świata"

Serdecznie zapraszamy studentów na wyjątkowy wykład poświęcony tematowi FOOD WASTE – jednego z najpoważniejszych problemów społeczno-ekonomicznych naszych czasów.

 

Wykład odbędzie się 4 grudnia o godzinie 10:00 w formie online.  Spotkanie będzie poprowadzone w języku angielskim.

 

LINK DO WYKŁADU

 

Czym jest FOOD WASTE?

Co roku na całym świecie marnuje się aż 1/3 produkowanej żywności. To ponad 1,3 miliarda ton jedzenia! Problem ten dotyczy zarówno konsumentów, jak i producentów, a jego skutki odczuwalne są na wielu płaszczyznach:

  • Ekonomicznej – straty finansowe sięgają miliardów dolarów rocznie.

  • Społecznej – paradoks głodu i marnowania żywności stawia pytania o sprawiedliwość społeczną.

  • Środowiskowej – marnotrawstwo żywności przyczynia się do zmian klimatycznych, emisji CO₂ i degradacji środowiska.

Prelegentka- dr Adrianna Krawczyk

Wykładowczyni i badaczka z Amsterdam School of International Business. Dr Krawczyk zdobyła tytuł doktora w dziedzinie Ekonomii i Biznesu na Uniwersytecie w Groningen (RuG) w Holandii oraz tytuł magistra w Szkole Głównej Handlowej (SGH) w Warszawie. Jej badania naukowe koncentrują się na zrównoważonym zachowaniu konsumentów, marnowaniu żywności oraz e-commerce.

 

 

Nie przegap okazji, by dowiedzieć się więcej o tym, jak możemy razem walczyć z problemem marnotrawstwa żywności i budować bardziej zrównoważoną przyszłość!

Dołącz do nas i zostań częścią zmiany!

 

Zapraszamy,

Koło Naukowe „Zarządzanie z Ludzką Twarzą”
oraz Klub Absolwenta SAN