« wróć...Zapraszamy na wykład ONLINE "FOOD WASTE- wyzwania współczesnego świata"
Serdecznie zapraszamy studentów na wyjątkowy wykład poświęcony tematowi FOOD WASTE – jednego z najpoważniejszych problemów społeczno-ekonomicznych naszych czasów.
Wykład odbędzie się 4 grudnia o godzinie 10:00 w formie online. Spotkanie będzie poprowadzone w języku angielskim.
Czym jest FOOD WASTE?
Co roku na całym świecie marnuje się aż 1/3 produkowanej żywności. To ponad 1,3 miliarda ton jedzenia! Problem ten dotyczy zarówno konsumentów, jak i producentów, a jego skutki odczuwalne są na wielu płaszczyznach:
- Ekonomicznej – straty finansowe sięgają miliardów dolarów rocznie.
- Społecznej – paradoks głodu i marnowania żywności stawia pytania o sprawiedliwość społeczną.
- Środowiskowej – marnotrawstwo żywności przyczynia się do zmian klimatycznych, emisji CO₂ i degradacji środowiska.
Prelegentka- dr Adrianna Krawczyk
Wykładowczyni i badaczka z Amsterdam School of International Business. Dr Krawczyk zdobyła tytuł doktora w dziedzinie Ekonomii i Biznesu na Uniwersytecie w Groningen (RuG) w Holandii oraz tytuł magistra w Szkole Głównej Handlowej (SGH) w Warszawie. Jej badania naukowe koncentrują się na zrównoważonym zachowaniu konsumentów, marnowaniu żywności oraz e-commerce.
Nie przegap okazji, by dowiedzieć się więcej o tym, jak możemy razem walczyć z problemem marnotrawstwa żywności i budować bardziej zrównoważoną przyszłość!
Dołącz do nas i zostań częścią zmiany!
Zapraszamy,
Koło Naukowe „Zarządzanie z Ludzką Twarzą”
oraz Klub Absolwenta SAN